Κόντρα σχετικά με τις ευθύνες για την εγκατάλειψη του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ξέσπασε μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ
Κόντρα σχετικά με τις ευθύνες για την εγκατάλειψη του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ξέσπασε μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Ειδικότερα, ο κ Πούτιν, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη που παραχωρεί κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στους ανταποκριτές του ρωαικού και ξένου Τύπου, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο project, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Βουλγαρία λειτούργησε, όπως είπε, «ενάντια στο εθνικό της συμφέρον, διακόπτοντας το έργο, το οποίο θα έφερνε πολλά χρήματα στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπορίσοφ, σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, ανέφερε ότι έχει καταστεί σαφές στον Ρώσο πρόεδρο ότι η Βουλγαρία σέβεται τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου.

Ο κ. Μπορίσοφ τόνισε ακόμα ότι δεν υφίσταται θέμα «εχθρότητας» της Βουλγαρίας προς τη Ρωσία, η οποία οδήγησε στη διακοπή του project.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών για τον South Stream τον περασμένο Δεκέμβριο, υποστηρίζοντας ότι η αντίθεση της ΕΕ σε αυτό το έργο είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση της Βουλγαρίας να εκδώσει τις σχετικές άδειες για την κατασκευή του αγωγού.