Τον Έλληνα πρέσβη στην Πράγα ανακαλεί για περαιτέρω διαβουλεύσεις στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, Μίλος Ζέμαν, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα προσχωρήσει στην ευρωζώνη την επόμενη μέρα που θα αποχωρήσει η Ελλάδα απ' αυτήν

Τον Έλληνα πρέσβη στην Πράγα ανακαλεί για περαιτέρω διαβουλεύσεις στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών. 

Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, Μίλος Ζέμαν, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα προσχωρήσει στην ευρωζώνη την επόμενη μέρα που θα αποχωρήσει η Ελλάδα απ' αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίδραση από το υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, είχε έρθει την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είχε σημειώσει ότι «η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ χάρις και στην Ελλάδα».

Διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι η ανάκληση πρέσβη συνιστά μία πολύ σοβαρή εξέλιξη στις διμερείς σχέσεις κρατών, δεδομένου ότι πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο βήμα πριν από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr