Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Eni διέψευσε τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος συμμετοχής της εταιρείας στο σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2
Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Eni διέψευσε τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος συμμετοχής της εταιρείας στο σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ταυτόχρονα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από τη θυγατρική Saipem.

«Αποκλείω την πώληση μεριδίου της Saipem, ειδικά στις τρέχουσες τιμές, τόσο τώρα όσο και βραχυπρόθεσμα. Ούτε η αποεπένδυση στην Saipem ούτε η συμμετοχή στον Nord Stream 2 δεν είναι τώρα στην ατζέντα μας», τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Κλαούντιο Ντεσκάλζι.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι η Saipem μπορεί να συμμετάσχει σε δραστηριότητες για την ολοκλήρωση του Nord Stream 2. «Αυτό εξαρτάται από την Saipem», σημείωσε.

Δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post ανέφερε ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο project. 

Μάλιστα, το θέμα φέρεται να συζητήθηκε προ ημερών σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.