Κέρδη άνω του 2% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 12ετίας, με τους αναλυτές να παραμένουν, ωστόσο, επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανοδικής κίνησης των τιμών τους επόμενους μήνες

Κέρδη άνω του 2% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 12ετίας, με τους αναλυτές να παραμένουν, ωστόσο, επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανοδικής κίνησης των τιμών τους επόμενους μήνες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε κατά 72 σεντς ή 2,4% στα 31,20 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο 72 σεντς ή 2,4% στα 31,03 δολάρια το βαρέλι.

Στο επίκεντρο της αγοράς είναι αυτή την περίοδο η αναμενόμενη άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν και οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στις τιμές η περαιτέρω διόγκωση της διεθνούς προσφοράς. 

Εν τω μεταξύ, η UBS προβλέπει, σε έκθεση της που δημοσιοποιήθηκε χθες, ότι το Μπρεντ θα διαμορφωθεί φέτος, κατά μέσο όρο, στα 42,50 δολάρια,/βαρέλι, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 57,50 δολάρια.

Η Barclays χθες υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2016 στα 37 δολάρια το βαρέλι, ενώ η Bank of America Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις, στα 45 δολάρια το βαρέλι. 

Επίσης, η Morgan Stanley εκτιμά, όπως και η Goldman Sachs, ότι το αργό μπορεί να υποχωρήσει μέχρι και τα 20 δολάρια το βαρέλι.