Στον Απόηχο του Σκανδάλου: Μειώνεται το Μερίδιο της VW στην Ευρωπαϊκή Αγορά Αυτοκινήτου

Στον Απόηχο του Σκανδάλου: Μειώνεται το Μερίδιο της VW στην Ευρωπαϊκή Αγορά Αυτοκινήτου
energia.gr
Παρ, 15 Ιανουαρίου 2016 - 10:32
Το μερίδιο αγοράς της Volkswagen στην Ευρώπη μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2007, καθώς το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων λειτούργησε αποτρεπτικά για τους αγοραστές στο τελευταίο τρίμηνο του 2015
Το μερίδιο αγοράς της Volkswagen στην Ευρώπη μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2007, καθώς το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων λειτούργησε αποτρεπτικά για τους αγοραστές στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, τα οχήματα της Volkswagen αντιστοιχούσαν στο 24,8% των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2015, έναντι 25,5% το προηγούμενο έτος. Γενικότερα όμως, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν σε υψηλό εξαετίας στην Ευρώπη, καταγράφοντας άνοδο 9,2% στα 14,2 εκατ. οχήματα.

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, έχασε έδαφος έναντι ανταγωνιστριών εταιρειών όπως η Fiat Chrysler, η BMW και η Daimler από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. 

Το σχέδιο της εταιρείας για αναπρογραμματισμό του «πειραγμένου» λογισμικού ή για εγκατάσταση νέου το οποίο ανταποκρίνεται στα standards εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από την Κομισιόν, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές απέρριψαν την πρόταση για ανάκληση οχημάτων.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 4,4% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σημαντικά χαμηλότερες απ' αυτές του συνόλου της ευρωπαϊκής αγοράς, που αυξήθηκαν κατά 16% στα 1,16 εκατ. οχήματα.

Τηνμεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων εμφάνισαν τον περασμένο μήνα, μεταξύ άλλων, οι Renault (+28%), Ford (+24%) και PSA Peugeot Citroen (+21%).