Η σουηδική εταιρεία ηλεκτρισμού Vattenfall ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού της πάρκου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Parc Cynog Solar Farm, ισχύος 5 MW, στην Ουαλία θα συνδυάζει αιολικές και φωτοβολταϊκές μονάδες, σε τοποθεσία κοντά σε αιολικό πάρκο με 11 ανεμογεννήτριες, που λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια

Η σουηδική εταιρεία ηλεκτρισμού Vattenfall ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού της πάρκου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Parc Cynog Solar Farm, ισχύος 5 MW, στην Ουαλία θα συνδυάζει αιολικές και φωτοβολταϊκές μονάδες, σε τοποθεσία κοντά σε αιολικό πάρκο με 11 ανεμογεννήτριες, που λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια.

Η παραγωγή ηλεκτρισμού από το Parc Cynog αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου 2016.

«Η αιολική και ηλιακή ενέργεια αλληλοσυμπληρώνονται καλά, καθώς ο ήλιος λάμπει το καλοκαίρι ενώ ο χειμώνας είναι κατά κανόνα μία εποχή με πολλούς ανέμους. Με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα σε αιολικό πάρκο, έχουμε μια σειρά από συνέργιες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Αυτό ισχύει και για τους δρόμους και τις υφιστάμενες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ενέργειας στο δίκτυο τόσο από τον ήλιο όσο και από τον άνεμο», τονίζει ο Claus Wattendrup, επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Vattenfall.

Το Parc Cynog θα αποτελείται από περίπου 18.860 ηλιακά πάνελ, που θα παρέχει ενέργεια σε 1.441 νοικοκυριά.