Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών στέγης Ten K Solar Inc. ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επένδυση 25 εκατ. δολ. που πραγματοποίησε, μέσω αγοράς μετοχών της, η Goldman Sachs & Co's Alternative Energy Investing Group, θυγατρική του διεθνούς επενδυτικού οίκου

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών στέγης Ten K Solar Inc. ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επένδυση 25 εκατ. δολ. που πραγματοποίησε, μέσω αγοράς μετοχών της, η Goldman Sachs & Co' s Alternative Energy Investing Group, θυγατρική του διεθνούς επενδυτικού οίκου.

Η Ten K Solar θα αξιοποιήσει τα έσοδα από την επένδυση για να στηρίξει τις ραγδαία αυξανόμενες δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και το εξωτερικό. Η εταιρεία, με έδρα τη Μινεσότα, μόλις συμπλήρωσε την τρίτη συνεχή χρονιά τριψήφιου ρυθμού ανάπτυξης.

Η επένδυση της Goldman Sachs έρχεται ως αναγνώριση της επιτυχούς πορείας της εταιρείας στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στέγης, τη στιγμή που η βιομηχανία του κλάδου στις ΗΠΑ μετά κύκλο εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Η τεχνολογία ανεξαρτήτων κυψελών χαμηλής έντασης της Ten K εξαλείφει μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φωτοβολταϊκός εξοπλισμός.

«Η ικανότητα του εξοπλισμού της Ten K να παράγει σημαντικά περισσότερη ενέργεια από τη διαθέσιμη επιφάνεια της στέγης σε συνδυασμό με την κομψή απλότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια του σχεδιασμού μας εξηγεί το ενδιαφέρον για την εταιρεία. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με την Goldman Sachs για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας», τονίζει ο Joel Cannon, CEO της Ten K.

Πριν την Goldman Sachs, οι μετοχές της Ten K είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτικών ομίλων, όπως της Oaktree Capital Management, L. P., κορυφαίας εταιρείας επενδύσεων στις ΗΠΑ, και της Greencoat Capital, μίας από τις μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας στον κλάδο των ΑΠΕ στην Ευρώπη.

Η Piper Jaffray & Co. ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της Ten K για τη μεταβίβαση των μετοχών στην Goldman Sachs.