Μείωση λίγο πάνω από 20% σημείωσαν τα κέρδη της Total τοι 2015, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, Πατρίκ Πουαγιέν. Παράλληλα, είπε ότι Total δεν θα μειώσει το μέρισμα και δεν θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας

Μείωση λίγο πάνω από 20% σημείωσαν τα κέρδη της Total τοι 2015, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, Πατρίκ Πουαγιέν. 

Παράλληλα, είπε ότι Total δεν θα μειώσει το μέρισμα και δεν θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο κ. Πουαγιέν είπε ότι η εταιρεία μπορεί να αντέξει την πτώση των τιμών.

Η Total, όπως και οι άλλες εταιρείες του κλάδου, έχει υποστεί πλήγμα από την πτώση των τιμών προσέθεσε, σημειώνοντας ότι τα κέρδη της Total το 2015 είναι μειωμένα κατά 20%.

«Αντιστεκόμαστε, αλλά δεχόμαστε πλήγμα», είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε την χρηματοοικονομική ικανότητα να αντέξουμε τη μεταβλητότητα των τιμών. Ξέρουμε ότι στα εμπορεύματα υπάρχουν κύκλοι. Ναι, αυτός ο κύκλος είναι πολύ βιαίος, πτώση 20% σε λιγότερο από ένα μήνα, 60% σε ένα έτος» σημείωσε.

Η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 και τις εκτιμήσεις της για το 2016 στις 11 Φεβρουαρίου.