Κροατία: Με 4,825 Εκατ. Ευρώ θα Ενισχύσει η Κομισιόν την Plinacro για τον Διασυνδετήριο Αγωγό με τη Σλοβενία

Κροατία: Με 4,825 Εκατ. Ευρώ θα Ενισχύσει η Κομισιόν την Plinacro για τον Διασυνδετήριο Αγωγό με τη Σλοβενία
energia.gr
Τετ, 20 Ιανουαρίου 2016 - 15:17
Ο κρατικός λειτουργός του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Κροατίας, Plinacro, θα λάβει 4,825 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση από την ΕΕ για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης με την Σλοβενία, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η Κομισιόν

Ο κρατικός λειτουργός του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Κροατίας, Plinacro, θα λάβει 4,825 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση από την ΕΕ για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης με την Σλοβενία, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η Κομισιόν.

Η χρηματοδότηση, που αφορά την εκπόνηση μελετών για το πρώτο στάδιο του πρότζεκτ της κατασκευής του αγωγού διασύνδεσης Bosiljevo - Karlovac - Lucko - Zabok Rogatec, είναι μέρος του πακέτου επενδύσεων ύψους 217 εκατ. ευρώ σε σημαντικά διευρωπαϊκά έργα υποδομών στην ενέργεια , κυρίως σε χώρες της κεντρικής και της ΝΑ Ευρώπης.

Συνολικά επελέγησαν 15 πρότζεκτ, τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια και θα συμβάλλουν στον τερματισμό της απομόνωσης κρατών μελών από τα πανευρωπαϊκά ενεργειακά δίκτυα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.