Ρουμανία: 179 Εκατ. Ευρώ στην Transgaz για την Κατασκευή Διασυνδέσεων Αερίου με Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αυστρία

Ρουμανία: 179 Εκατ. Ευρώ στην Transgaz για την Κατασκευή Διασυνδέσεων Αερίου με Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αυστρία
energia.gr
Τετ, 20 Ιανουαρίου 2016 - 17:14
Με 179 εκατ. ευρώ ενισχύει η Κομισιόν την εταιρεία μεταφοράς αερίου της Ρουμανίας, Transgaz, για την κατασκευή έργων διασύνδεσης των δικτύων αερίου της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας. Η χρηματοδότηση είναι μέρος του πακέτου επενδύσεων ύψους 217 εκατ. ευρώ σε σημαντικά διευρωπαϊκά έργα υποδομών στην ενέργεια , κυρίως σε χώρες της κεντρικής και της ΝΑ Ευρώπης

 

Με 179 εκατ. ευρώ ενισχύει η Κομισιόν την εταιρεία μεταφοράς αερίου της Ρουμανίας, Transgaz, για την κατασκευή έργων διασύνδεσης των δικτύων αερίου της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας. Η χρηματοδότηση είναι μέρος του πακέτου επενδύσεων ύψους 217 εκατ. ευρώ σε σημαντικά διευρωπαϊκά έργα υποδομών στην ενέργεια , κυρίως σε χώρες της κεντρικής και της ΝΑ Ευρώπης.

«Αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αγορά φυσικού αερίου της ΕΕ καθώς θα επιτρέψει τη μεταφορά αερίου στην Κεντρική Ευρώπη από την περιοχή της Κασπίας και άλλες πιθανές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του LNG», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το πρότζεκτ, θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο μεταφοράς αερίου συνολικού μήκους 550 χλμ. και δυναμικότητας 1,5 bcm ετησίως προς τη Βουλγαρία και 4,4 bcm ετησίως προς την Ουγγαρία. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και το κόστος του υπολογίζεται σε 560 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν στοιχεία από την ιστοσελίδα της Transgaz.