Πετκόβα: Έως τον Απρίλιο θα Υπάρχει Σαφήνεια για το Μοντέλο Απελευθέρωσης της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Πετκόβα: Έως τον Απρίλιο θα Υπάρχει Σαφήνεια για το Μοντέλο Απελευθέρωσης της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
energia.gr
Σαβ, 23 Ιανουαρίου 2016 - 11:21
Έως τα τέλη Απριλίου θα λάβουμε την οριστική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα έχουμε σαφήνεια για το μοντέλο πλήρους φιλελευθεροποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Βουυλγαρίας, Τεμενούζκα Πέτκοβα
Έως τα τέλη Απριλίου θα λάβουμε την οριστική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα έχουμε σαφήνεια για το μοντέλο πλήρους φιλελευθεροποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Βουυλγαρίας, Τεμενούζκα Πέτκοβα. 

Μετά την έναρξη λειτουργίας της βουλγαρικής ανεξάρτητης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (IBEX) στις 19 Ιανουαρίου είναι σημαντικό να επιλεχθεί το μοντέλο μετάβασης προς πλήρη φιλελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σημείωσε. 

«Για τον σκοπό έχουμε υπογράψει συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα για την παροχή συμβουλών και αναμένουμε να μας προτείνει μοντέλο για πλήρη φιλελευθεροποίηση που να απεικονίζει τις ιδιομορφίες της βουλγαρικής αγοράς», προσέθεσε και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ευάλωτοι οικονομικά καταναλωτές. 

Επίσης υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η Βουλγαρία είναι στην πρώτη θέση της ΕΕ ως προς τον αριθμό των ενεργειακά φτωχών καταναλωτών .