Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο βουλγαρικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (Independent Bulgarian Energy Exchange - IBEX), η επίσημη λειτουργία του οποίου ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, είναι σε «ασυνήθιστα« χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ένωση των εταιρειών εμπορίας της χώρας
Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο βουλγαρικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (Independent Bulgarian Energy Exchange - IBEX), η επίσημη λειτουργία του οποίου ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, είναι σε «ασυνήθιστα« χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ένωση των εταιρειών εμπορίας της χώρας. 

Ειδικότερα, διαμορφώνονται κάτω από 50 λέβα (25 ευρώ) ανά MWh, αν και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Association of Traders with Electricity in Bulgaria (ΑΤΕΒ), θα έπρεπε να διαπραγματεύονται στα 70 με 80 λέβα. 

Η τιμή αυτή αντανακλά την ελάχιστη αξία της μεγαβατώρας που πωλείται στις δημοπρασίες από τις κρατικές μονάδες, όπως είπε ο Μάρτιν Γκεοργκίεφ.

Αυτό το φαινόμενο, εκτιμά, μπορεί να οφείλεται σε μία προσπάθεια να τονωθεί η συμμετοχή στη νέα αγορά ή στη δέσμευση που ανέλαβε έναντι της Κομισιόν η Bulgarian Energy Holding (BEΗ) να παρέχει ρευστότητα στην αγορά. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε, οι τιμές στο IBEX πρέπει να αντανακλούν τις τιμές της αγοράς, δηλαδή να είναι κοντά στα επίπεδα των τιμών που προβλέπονται σε υφιστάμενα συμβόλαια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.