Επεκτείνονται τα Κέρδη για τις Τιμές του Πετρελαίου - Πάνω από τα 32 Δολάρια το Μπρεντ

Επεκτείνονται τα Κέρδη για τις Τιμές του Πετρελαίου - Πάνω από τα 32 Δολάρια το Μπρεντ
energia.gr
Δευ, 25 Ιανουαρίου 2016 - 09:04
Περαιτέρω κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το ράλι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, που τροφοδοτείται από «τεχνικούς» παράγοντες αλλά και την αύξηση της ζήτησης λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών σε μεγάλα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου

Περαιτέρω κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το ράλι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, που τροφοδοτείται από «τεχνικούς» παράγοντες αλλά και την αύξηση της ζήτησης λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών σε μεγάλα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου.

Ήδη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αγοράς, παρατηρείται μείωση των στοιχημάτων υπέρ της περαιτέρω πτώσης των τιμών (short positions) από τα επίπεδα - ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Την περασμένη Παρασκευή οι τιμές εκτινάχθηκαν υψηλότερα κατά 10% περίπου, με αποτέλεσμα οι traders να σπεύσουν να κλείσουν τις short θέσεις τους, πιέζοντας τις τιμές προς τα πάνω. 

Σήμερα, το Μπρεντ ενισχύεται κατά 1,21% στα 32,57 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει έως τα 32,69 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει άνοδο 0,93% στα 32,49 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως τα 32,64 δολάρια.

Εν μέρει, πάντως, η πορεία των τιμών του πετρελαίου θα εξαρτηθεί και τις επιδόσεις του δολαρίου, όπως επισημαίνει η Morgan Stanley. Ενδεχόμενη διολίσθηση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος θα ωθήσει υψηλότερα το αργό.

Σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao, επίπεδο αντίστασης για το Μπρεντ είναι η περιοχή των 32,72 δολαρίων, ενώ επίπεδο στήριξης τα 30,98 δολάρια.