Στις 17 Δεκεμβρίου 2015 εγκαινιάστηκε το τμήμα εντός του Κοσσόβου της γραμμής υψηλής τάσης (400KV) που θα διασυνδέει την Αλβανία με το Κόσσοβο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW με 33,5 εκατ. € (16.5 εκατ. € δωρεά και 17 εκατ. € δάνειο)

Στις 17 Δεκεμβρίου 2015 εγκαινιάστηκε το τμήμα εντός του Κοσσόβου της γραμμής υψηλής τάσης (400KV) που θα διασυνδέει την Αλβανία με το Κόσσοβο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW με 33,5 εκατ. € (16.5 εκατ. € δωρεά και 17 εκατ. € δάνειο).

Ο κ. Ilir Bejtja, Υφυπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας, ο οποίος παρέστη στην τελετή, δήλωσε ότι την άνοιξη 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί και το αλβανικό τμήμα, ώστε η γραμμή να είναι πλήρως λειτουργική.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, οι φορείς μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Αλβανίας και του Κοσσόβου, OST και KOSTT αντίστοιχα, υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες.

Ειδικότερα για το Κόσσοβο, η εν λόγω γραμμή αποτιμάται ως στρατηγικής σημασίας, καθώς καταργεί την πλήρη εξάρτηση του KOSTT (Φορέας Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας του Κοσσόβου) από το σερβικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι έως τώρα, υπήρχε σύνδεση 220 KV ανάμεσα σε Κόσσοβο και Αλβανία με ικανότητα μεταφοράς 200 MW, τα οποία θα γίνουν 900 MW με την ολοκλήρωση της γραμμής από την πλευρά της Αλβανίας.