Ρωσία: Θα Συνεχιστούν Ακόμη και Μετά την Κατασκευή του Nord Stream 2 οι Παραδόσεις Αερίου Μέσω Ουκρανίας

Ρωσία: Θα Συνεχιστούν Ακόμη και Μετά την Κατασκευή του Nord Stream 2 οι Παραδόσεις Αερίου Μέσω Ουκρανίας
energia.gr
Δευ, 22 Φεβρουαρίου 2016 - 14:07
Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 πιθανόν να συνεχιστούν οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Die Welt» ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ

Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 πιθανόν να συνεχιστούν οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Die Welt» ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Εμείς δεν αποκλείουμε την εν μέρει παράδοση αερίου μέσω του εδάφους της Ουκρανίας. Ωστόσο, το ερώτημα πλέον έγκειται αν υπάρχει οικονομικό σκοπιμότητα να γίνεται μεταφορά μέσω Ουκρανία», δήλωσε ο Νόβακ.

Κατά τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές περισσότερο ανταγωνιστικές, που μειώνουν τα τέλη μεταφοράς αερίου για τους Ευρωπαίους πελάτες της Gazprom. «Αν μια χώρα κατέχει το μονοπώλιο στη μεταφορά, αυτό έχει αντίκτυπο και στην τιμή. Η Ουκρανία έχει ήδη ανακοινώσει πολλαπλές αυξήσεις στα τέλη διέλευσης του φυσικού αερίου», κατέληξε ο Αλεξάντερ Νόβακ.