Ρωσία: Πιθανή Μία Συνάντηση Gazprom και Κομισιόν για την Υπόθεση Παραβαίασης της Αντιμονοπωλιακής Νομοθεσίας της ΕΕ

Ρωσία: Πιθανή Μία Συνάντηση Gazprom και Κομισιόν για την Υπόθεση Παραβαίασης της Αντιμονοπωλιακής Νομοθεσίας της ΕΕ
energia.gr
Τρι, 23 Φεβρουαρίου 2016 - 11:19
Η Gazprom και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσαν να έχουν τον Μάρτιο μία συνάντηση για την υπόθεση της παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ εκ μέρους της ρωσικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Ανατόλυ Γιανόφσκυ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Krasnoyarsk Economic Forum, το περασμένο Σάββατο

Η Gazprom και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσαν να έχουν τον Μάρτιο μία συνάντηση για την υπόθεση της παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ εκ μέρους της ρωσικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Ανατόλυ Γιανόφσκυ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Krasnoyarsk Economic Forum, το περασμένο Σάββατο.

«Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο», ανέφερε ο Γιανόφσκυ.

Στις 22 Απριλίου 2015 η Κομισιόν απέστειλε επίσημη λίστα αιτημάτων στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος της Gazprom. Η Επιτροπή υποπτεύεται την Gazprom για παραβίαση της δεσπόζουσας θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου και, επίσης, θέτει υπό αμφισβήτηση το σύστημα μακροχρόνιων συμβολαίων και τη μέθοδο τιμολόγησης που ακολουθεί.

Η επίσημη έρευνα ξεκίνησε στη βάση καταγγελιών από τις λιθουανικές αρχές προς την ΕΕ στις 4 Σεπτεμβρίου 2012. Η έρευνα διεξήχθη στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.