Ρωσία: Δεν Αποτελεί Νομικά Δεσμευτικό Κείμενο η Απόφαση για «Πάγωμα» της Πετρελαϊκής Παραγωγής

Ρωσία: Δεν Αποτελεί Νομικά Δεσμευτικό Κείμενο η Απόφαση για «Πάγωμα» της Πετρελαϊκής Παραγωγής
energia.gr
Τετ, 24 Φεβρουαρίου 2016 - 12:26
Η απόφαση της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας, στις 16 Φεβρουαρίου, στη Ντόχα, για «πάγωμα» της πετρελαϊκής τους παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου δεν αποτελεί νομικά δεσμευτικό κείμενο. Αυτό δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Ανατόλυ Γιανόφσκι

Η απόφαση της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας, στις 16 Φεβρουαρίου, στη Ντόχα, για «πάγωμα» της πετρελαϊκής τους παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου δεν αποτελεί νομικά δεσμευτικό κείμενο. Αυτό δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Ανατόλυ Γιανόφσκι.

«Πιθανόν να υπάρξει κάποιο είδος κοινού ανακοινωθέντος, μη νομικά δεσμευτικό», τόνισε, προσθέτοντας ότι το θέμα θα διευκρινιστεί περαιτέρω.

Η μηχανισμός εφαρμογής της συμφωνίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, διευκρίνισε ο Γιανόφσκι.

Μια ημέρα πριν, ο πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξέι Τέξλερ, είχε δηλώσει ότι η συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου θα βοηθήσει στη μείωση των πλεονασμάτων.

Επίσης, ανέφερε ότι η μέση ετήσια παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 1,5%.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η παροχή δανείου προς το Ιράν δε συνδέεται με την εφαρμογή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον Τέξλερ, το «πάγωμα» ήταν μία πρωτοβουλία της Βενεζουέλας.

«Η Βενεζουέλα εισήγαγε το θέμα, η οποία όλους αυτούς τους μήνες έχει υποφέρει από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και συνέχεια έφερνε στην επιφάνεια το θέμα της λήψης μέτρων», δήλωσε ο πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας.