Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο της Didcot στο Oxfordshire της Μεγάλης Βρετανίας. Οι βρετανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών χθες έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο της Didcot στο Oxfordshire της Μεγάλης Βρετανίας. Οι βρετανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών χθες έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται σε εταιρία που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο δήλωσε πως μετά την έκρηξη, πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή.

«Το κτίριό μας κουνήθηκε και όσο κοιτούσαμε από το παράθυρο, το τελευταίο τμήμα της κεντρικής γεννήτριας κατέρρευσε προκαλώντας ένα βουνό από σκόνη. Κάλυψε τελείως τους πύργους και αυτό που απέμεινε ήταν το χάος. Η σκόνη παρέμεινε για περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν ήταν προγραμματισμένο και ότι μπορεί άνθρωποι να έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κουκ που εργάζεται σε κτίριο στην περιοχή.

Στο μεταξύ, το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδιδε πως η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Α, ο οποίος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το 2013, και όχι στον σταθμό Β που βρίσκεται σε λειτουργία.