Ξεκίνησε Κεκλεισμένων των Θυρών η Έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για το Σκάνδαλο της Volkswagen

Ξεκίνησε Κεκλεισμένων των Θυρών η Έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για το Σκάνδαλο της Volkswagen
energia.gr
Τετ, 2 Μαρτίου 2016 - 18:53
Σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρευνα για το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων της Volkswagen και τον ρόλο των ρυθμιστικών αρχών. Στην πρώτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, η εξεταστική επιτροπή εξέλεξε τον επικεφαλής και τέσσερις αντιπροέδρους

Σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρευνα για το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων της Volkswagen και τον ρόλο των ρυθμιστικών αρχών.

Στην πρώτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, η εξεταστική επιτροπή εξέλεξε τον επικεφαλής και τέσσερις αντιπροέδρους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγές από την Ε.Ε. αμφισβητούν πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η επιτροπή, με το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα να τονίζει πως δεν πρέπει να γίνει «κυνήγι μαγισσών».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλωσόρισε το έργο της επιτροπής, αλλά τόνισε ότι θα άρει την στήριξη του αν μετατραπεί σε ένα παιχνίδι πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι Πράσινοι υποστήριξαν πως δεν είναι αυτός ο στόχος και ότι η επιτροπή θα κάνει πραγματικά την διαφορά αν αποκαλύψει τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην αυτοκινητοβιομηχανία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένους πολιτικούς.

«Την φετινή χρονιά, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με οργανωμένο και διαφανή τρόπο ώστε τα συμπεράσματα μας να μην μπορούν να απορριφθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές» δήλωσε Ολλανδός βουλευτής των Πρασίνων.