«Φρένο» στο Ράλι του Πετρελαίου από την Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε Επίπεδο - Ρεκόρ

«Φρένο» στο Ράλι του Πετρελαίου από την Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε Επίπεδο - Ρεκόρ
energia.gr
Πεμ, 3 Μαρτίου 2016 - 18:06
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για την αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ σε επίπεδο - ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για την αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ σε επίπεδο - ρεκόρ.

Η τιμή του Μπρεντ σημειώνει πτώση 27 σεντς στα 36,66 δολάρια/βαρέλι και του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 11 σεντς στα 34,55 δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΙΑ, τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 10,4 εκατομμύρια σε 517,98 εκατ. βαρέλια.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια προσφορά αργού είναι πλεονάζουσα κατά 1 με 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα, γεγονός που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη «βουτιά» κατά 70% περίπου, που έχουν σημειώσει οι τιμές από τα μέσα του 2014.

Σε αυτό πλαίσιο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική για το κατά πόσον η συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για «πάγωμα» της παραγωγής στα επίπεδα Ιανουαρίου, θα οδηγήσει χαμηλότερα τις τιμές. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι η παραγωγή αυτό το μήνα είχε σκαρφαλώσει κοντά σε επίπεδο - ρεκόρ. 

Πάντως, τον τελευταίο μήνα οι τιμές του αργού έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη, καθώς η αμερικανική παραγωγή επιβραδύνεται και οι υψηλού κόστους παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που τους οδηγούν ή θα τους οδηγήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους.