Ράλι σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το Μπρεντ να πλησιάζει τα 40 δολάρια/βαρέλι, καθώς στην αγορά επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των τιμών, λόγω της σταδιακά μειούμενης προσφοράς, καθώς και της εν μέρει βελτίωσης της κατάστασης στις ανεπτυγμένες οικονομίες

Ράλι σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το Μπρεντ να πλησιάζει τα 40 δολάρια/βαρέλι, καθώς στην αγορά επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των τιμών, λόγω της σταδιακά μειούμενης προσφοράς, καθώς και της εν μέρει βελτίωσης της κατάστασης στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ειδικότερα, το Μπρεντ ενισχύεται κατά 77 σεντς ή 2% στα 39,49 δολάρια. Από τα χαμηλά 12ετίας του περασμένου Ιανουαρίου, σημειώνει κέρδη άνω του 35%.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει άνοδο 71 σεντς στα 36,63 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 40% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αργό θα κινηθεί το επόμενο διάστημα στην περιοχή των 30 - 40 δολαρίων, καθώς βλέπουν δύσκολο να ξαναδούμε τις τιμές να επιστρέφουν κάτω από τα 30 δολάρια/βαρέλι. Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα πονταρίσματα υπέρ της περαιτέρω ανόδου των τιμών.

Ώθηση στην αγορά έδωσαν και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στο μέτωπο της προσφοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, οι ενεργές εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν για 11η συνεχόμενη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2009.

Ο συνολικός αριθμός μειώθηκε κατά 8 σε 392 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με την Baker Hughes.