Ιράν: Συμφωνία για την Ανάπτυξη του Πετρελαϊκού Πεδίου South Azadegan Υπογράφουν Total και NIOC

Ιράν: Συμφωνία για την Ανάπτυξη του Πετρελαϊκού Πεδίου South Azadegan Υπογράφουν Total και NIOC
energia.gr
Δευ, 7 Μαρτίου 2016 - 10:24
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Total και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ιράν, NIOC, για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου στο South Azadegan. Η επένδυση θα ανέλθει ως τα 5 δισ. δολάρια και στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής στα 320.000 βαρέλια/ημέρα
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Total και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ιράν, NIOC, για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου στο South Azadegan, όπως είπε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh.

«Βάσει της εμπιστευτικής συμφωνίας, ειδικές πληροφορίες για το πεδίο θα τεθούν στη διάθεση της γαλλικής εταιρείας», προσέθεσε. 

Ο επικεφαλής της National Iranian Oil Company (NIOC) Roknoddin, είπε από την πλευρά του ότι «η Total παραμένει η πρώτη μεγάλη εταιρεία που υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 160.000 βαρελιών ιρανικού αργού την ημέρα». Το συμβόλαιο έχει αόριστη διάρκεια, με τη δυνατότητα ανανέωσης κάθε χρόνο.  

Ο project director του έργου ανάπτυξης του South Azadegan, Seyed Mahmoud Marashi, υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, το ύψος της επένδυσης για τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του South Azadegan θα είναι λιγότερο από 5 δισ. δολάρια».

Σήμερα, η παραγωγή από 30 πηγάδια στο South Azadegan ανέρχεται σε 50.000 βαρέλια/ημέρα περίπου. Στόχος είναι η αύξηση στα 320.000 βαρέλια.