Στις 20 Μαρτίου στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου για το «πάγωμα» της παραγωγής. Την ημερομηνία γνωστοποίησε μέλος της ιρακινής κυβέρνησης στην εφημερίδα Al-Sabah και την είδηση αναμετέδωσε το αμερικανικό CNBC. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν χώρες εντός αλλά και εκτός OPEC

Στις 20 Μαρτίου στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου για το «πάγωμα» της παραγωγής. Την ημερομηνία γνωστοποίησε μέλος της ιρακινής κυβέρνησης στην εφημερίδα Al-Sabah και την είδηση αναμετέδωσε το αμερικανικό CNBC. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν χώρες εντός αλλά και εκτός OPEC.

«Η συνάντηση στη Μόσχα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου, ανάμεσα στις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, εντός και εκτός του ΟΠΕΚ, θα συνομιλήσουν για το σχέδιο του παγώματος των επιπέδων παραγωγής», δήλωσε ο υφυπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Fayadh al-Nema .

Μάλιστα, όπως διεμήνυσε ο ίδιος, η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους μεγάλους παραγωγούς παγκοσμίως, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να εγγυηθεί πως η Ρωσία και Σαουδική Αραβία - οι κυρίαρχοι εξαγωγείς - θα δώσουν το «παρών» στις διαπραγματεύσεις.