Άνοδο έως 5% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, με το Μπρεντ να σκαρφαλώνει πάνω από τα 41 δολάρια/βαρέλι, με τους traders να επικεντρώνουν την προσοχή τους κυρίως στη συμφωνία μεγάλων παραγωγών για «πάγωμα» της παραγωγής αργού
Άνοδο έως 5% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, με το Μπρεντ να σκαρφαλώνει πάνω από τα 41 δολάρια/βαρέλι, με τους traders να επικεντρώνουν την προσοχή τους κυρίως στη συμφωνία μεγάλων παραγωγών για «πάγωμα» της παραγωγής αργού.

Στο επίκεντρο, πάντως, είναι και οι αποφάσεις που θα λάβει αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς η αγορά προβλέπει περαιτέρω πτώση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων κατά 0,20% και την χρονική επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά ένα έτος.

Μία τέτοια κίνηση ενδεχομένως θα οδηγήσει στην άνοδο του δολαρίου και στην πτώση των εμπορευμάτων που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, όπως το αργό.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ελαφρά διόρθωση. Το Μπρεντ υποχωρεί κατά 19 σεντς στα 40,88 δολάρια και το αμερικανικό αργό (WTI) κατά 8 σεντς στα 38,21 δολάρια.