Μείωση κερδών ανακοίνωσε για το δ΄τρίμηνο του 2015 η γερμανική εταιρεία αερίων Linde, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η χαμηλότερη ζήτηση από τους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τα φετινά κέρδη

Μείωση κερδών ανακοίνωσε για το δ΄τρίμηνο του 2015 η γερμανική εταιρεία αερίων Linde, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η χαμηλότερη ζήτηση από τους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τα φετινά κέρδη.

Ο όμιλος κατέχει ηγετική στη διεθνή αγορά πεπιεσμένων και υγροποιημένων αερίων, με εξειδίκευση στους τομείς των εφαρμογών και των ειδικών αερίων καθώς και στον τομέα των ιατρικών αερίων.

Είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της γαλλικής Air Liquide, η κεφαλαιοποίηση της οποίας είναι υψηλότερη σε σχέση με την γερμανική εταιρεία.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 2,7% στα 994 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 998 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,6% σε 4,4 δισ. ευρώ, ενώ οι παραγγελίες εμφάνισαν πτώση κατά 22% σε 2,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία είπε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσεις τις φετινές πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη κατά 4% μετά τις επιπτώσεις από τη διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αν και ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι μπορεί να υποχωρήσουν ως 3% λόγω του προκλητικού περιβάλλοντος στην αγορά.