Μέταλλα, Πετρέλαιο και Σχέδιο Ντράγκι Οδηγούν την «Κούρσα» των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων

Μέταλλα, Πετρέλαιο και Σχέδιο Ντράγκι Οδηγούν την «Κούρσα» των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
energia.gr
Παρ, 11 Μαρτίου 2016 - 14:07
Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την άνοδο των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου να ενισχύει τις μετοχές των εμπορευμάτων και το σχέδιο της ΕΚΤ για χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες να στηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην ευρωπεριφέρεια για δεύτερη ημέρα

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την άνοδο των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου να ενισχύει τις μετοχές των εμπορευμάτων και το σχέδιο της ΕΚΤ για χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες να στηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην ευρωπεριφέρεια για δεύτερη ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε νωρίτερα άνοδο έως 2% ύστερα από πτώση κατά 1,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ωστόσο ο δείκτης αναμένεται να καταγράψει πτώση σε εβδομαδιαία βάση ύστερα από άνοδο τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο δείκτης των τραπεζών της ευρωζώνης Euro STOXX Banks σημείωνε νωρίτερα άνοδο. Οι τράπεζες όπως οι ισπανικές Banco Popular και Bankia και οι ιταλικές UniCredit και Intesa Sanpaolo ενισχύονταν κατά 4,3 έως 9,1%.

Ζήτηση υπήρχε και για τις μετοχές που σχετίζονται με τα εμπορεύματα μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου.

Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX Europe 600 ενισχυόταν κατά 2%, με τις Glencore, Anglo American και Rio Tinto να σημειώνουν άνοδο 2-3%. Ενισχυμένος κατά 1,7% ήταν και ο ευρωπαϊκός δείκτης πετρελαίου και αερίου, ύστερα από την άνοδο των τιμών του αργού.