Τροποποίηση της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ώστε να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προανήγγειλε η κυβέρνηση της Βρετανίας. Η σημερινή νομοθεσία στη Βρετανία προβλέπει ότι οι εκπομπές άνθρακα πρέπει να μειωθούν κατά 80% έως το 2050. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για τη διακομματική ομάδα βουλευτών που πίεσαν για αλλαγή του νομικού πλαισίου

Τροποποίηση της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ώστε να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προανήγγειλε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Η σημερινή νομοθεσία στη Βρετανία προβλέπει ότι οι εκπομπές άνθρακα πρέπει να μειωθούν κατά 80% έως το 2050. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για τη διακομματική ομάδα βουλευτών που πίεσαν για αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο να «μεταφέρει σε νόμο του κράτους τη δέσμευση του Παρισιού για μηδενικές καθαρές εκπομπές», όπως δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων η υπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ, αναφερόμενη στη συμφωνία που υπογράφηκε στο Παρίσι το Δεκέμβριο και η οποία δεσμεύει τη διεθνή κοινότητα για περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας «αρκετά κάτω» από τους 2 βαθμούς Κελσίου έως τα τέλη του αιώνα, σε σχέση με τα επίπεδα πριν από τη βιομηχανική επανάσταση.

Παρά τη φιλόδοξη νέα δέσμευσή της, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε λεπτομέρειες για την αλλαγή της νομοθεσίας, σύμφωνα με το BBC, το οποίο επισημαίνει εξάλλου μια αντίφαση ανάμεσα στις κυβερνητικές δεσμεύσεις και κάποιες πρόσφατες αλλαγές πολιτικής. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ακύρωση διαγωνισμού για την εφαρμογή τεχνολογίας κατακράτησης του άνθρακα σε ρυπογόνα εργοστάσια, η απειλή για μείωση των επενδύσεων σε υπεράκτια αιολικά πάρκα, και η μη εξασφάλιση νέων πυρηνικών σταθμών προκειμένου να επιτευχθεί το προβλεπόμενο ενεργειακό μείγμα.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανάλυση του BBC, οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση των εκπομπών.