Αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Σύμφωνα με το American Oil Institute, η αύξηση υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. βαρέλια, ωστόσο είναι κατά περίπου 50% μικρότερη από την αύξηση που ανέμεναν οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου

Αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Σύμφωνα με το American Oil Institute, η αύξηση υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. βαρέλια, ωστόσο είναι κατά περίπου 50% μικρότερη από την αύξηση που ανέμεναν οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου.

Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για την πορεία της παραγωγής, αλλά και των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα, με την τάση αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου να συνεχίζεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στις εταιρίες παραγωγής πετρελαίου σχιστών οξύνεται στις ΗΠΑ, με την εταιρία Linn Energy να θεωρεί αναπόφευκτη την πτώχευσή της, εξαιτίας της αδυναμίας της ν' αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της, μετά την πτώση των διεθνών τιμών, σε ποσοστό 70%, από τα μέσα του 2014.