Πιθανές εξαγορές περιουσιακών στοιχείων χαλκού και πετρελαίου εξετάζει η BHP Billiton, καθώς ψάχνει τρόπους να αναζωογονήσει τα κέρδη της πέρα από επιπλέον περικοπές του κόστους, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Andrew Mackenzie

Πιθανές εξαγορές περιουσιακών στοιχείων χαλκού και πετρελαίου εξετάζει η BHP Billiton, καθώς ψάχνει τρόπους να αναζωογονήσει τα κέρδη της πέρα από επιπλέον περικοπές του κόστους, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Andrew Mackenzie.

Σύμφωνα με τον Mackenzie, η BHP δεν θέλει να χάσει συμφωνίες, όσο η τιμή των commodities βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο, κάτι που θα μπορούσε να εξισορροπήσει την βραδύτερη εξέλιξη των υφιστάμενων projects, καθώς η εταιρεία αναμένει να βελτιωθούν οι τιμές από τα πολυετή χαμηλά.

«Είμαστε πολύ ενεργοί στο να εξετάζουμε τομείς στους οποίους θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε assets τα οποία θα ταίριαζαν πολύ καλά στο χαρτοφυλάκιό μας και θα αύξαναν την κλίμακα της εταιρείας, χωρίς να αυξάνεται η πολυπλοκότητά της», τόνισε σε συνέντευξή του σήμερα ο Mackenzie.

Ιδανική θα ήταν μια εξαγορά ενός μεγάλου ορυχείου ή πετρελαϊκού πεδίου, χαμηλού κόστους που είναι ήδη στην παραγωγή, δήλωσε ο ίδιος. «Εάν είναι κερδοφόρο, τότε αυτό βοηθάει να αποσβεστεί πολύ γρήγορα το κόστος εξαγοράς», πρόσθεσε.