Η βρετανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με 2% το 2016 και 2,1% το 2017, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού. Στο 17% από 20% η φορολόγηση των επιχειρήσεων. Εισάγει φόρο ζάχαρης στα αναψυκτικά
Η βρετανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με 2% το 2016 και 2,1% το 2017, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού. Στο 17% από 20% η φορολόγηση των επιχειρήσεων. Εισάγει φόρο ζάχαρης στα αναψυκτικά.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν ανακοίνωσε την περικοπή των φόρων για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που κάνουν εξορύξεις από τα κοιτάσματα στην Βόρεια Θάλασσα της χώρας.

«Εχουμε ανάγκη να αναλάβουμε δράση τώρα με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στηρίζοντας αυτήν την σκωτσέζικη βιομηχανία και των θέσεων εργασίας» ανέφερε ο κ. Όζμπορν στην καθιερωμένη του ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τον πληθωρισμό.

«Μειώνω σήμερα στο μισό την συμπληρωματική χρέωση στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο από το 20% στο 10%. Καταργώ επίσης τον φόρο εσόδων στο πετρέλαιο» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα μέτρα θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2016.

Οι αλλαγές στην φορολογία θα εξοικονομήσουν 1, 4 δισ. δολάρια από την πετρελαϊκή βιομηχανία την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της βρετανικής κυβέρνησης.

«Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτή την στήριξη στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου εξαιτίας της γερής πλάτης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η στήριξη αυτή δεν θα ήταν διαθέσιμη αν η Σκοτία είχε φύγει» ανέφερε ο κ. Όζμπορν.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης μείωση του φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων στο 17% από 20% το 2020. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε και φόρο ζάχαρης στα αναψυκτικά από τον οποίο αναμένει να συγκεντρώσει 530 εκατ. λίρες.

Όσον αφορά την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, ο κ. Όζμπορν ανέφερε ότι προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 2% το 2016 και 2,1% το 2017 έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,5% και 2,4%.