Υψηλά κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, με το Μπρεντ να πλησιάζει τα 41 δολάρια/βαρέλι, καθώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες οριστικοποίησαν τα σχέδια για τη συνάντηση τους για τη λήψη οριστικών αποφάσεων σχετικά με το «πάγωμα» της παραγωγής

Υψηλά κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, με το Μπρεντ να πλησιάζει τα 41 δολάρια/βαρέλι, καθώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες οριστικοποίησαν τα σχέδια για τη συνάντηση τους για τη λήψη οριστικών αποφάσεων σχετικά με το «πάγωμα» της παραγωγής.

Όπως δήλωσαν χθες πηγές του ΟΠΕΚ, την πρωτοβουλία για τη συνάντηση που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα, στηρίζουν και χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ από την περιοχή του Κόλπου, ακόμα και αν όπως φαίνεται δεν θα συμμετάσχει το Ιράν. 

Η συνάντηση αυτή αυξάνει τις πιθανότητες για την πρώτη συμφωνία σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με την προσφορά αργού εδώ και 15 χρόνια.

η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται σήμερα κατά 65 σεντς στα 39,11 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε κέρδη 5,8%.

Το Μπρεντ σημειώνει άνοδο 38 σεντς στα 40,71 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες έκλεισε υψηλότερα κατά 4,1%.

Ώθηση στις τιμές έδωσε και η μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια (σε επίπεδο-ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα), ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, αύξηση κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.