Με 60 Εκατ. Ευρώ Χρηματοδοτεί η Γερμανική Τράπεζα KfW την Κατασκευή Αιολικού Πάρκου στη Βοσνία

Με 60 Εκατ. Ευρώ Χρηματοδοτεί η Γερμανική Τράπεζα KfW την Κατασκευή Αιολικού Πάρκου στη Βοσνία
energia.gr
Πεμ, 17 Μαρτίου 2016 - 11:23
Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW παρέχει δάνειο ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αιολικού πάρκου στο Hrgud, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, εγκατεστημένης ισχύος 48 MW. Αυτό ανακοίνωσε εχθές, Τετάρτη, η Υπηρεσία Προώθησης Ξένων Επενδύσεων (FIPA) της χώρας

Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW παρέχει δάνειο ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αιολικού πάρκου στο Hrgud, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, εγκατεστημένης ισχύος 48 MW. Αυτό ανακοίνωσε εχθές, Τετάρτη, η Υπηρεσία Προώθησης Ξένων Επενδύσεων ( FIPA) της χώρας.

Με το νέο αυτό δάνειο, η KfW συνεχίζει την στήριξή της στην υλοποίηση ενεργειακών πρότζεκτ στη Βοσνία, αναφέρει η FIPA στην ανακοίνωσή της, επικαλούμενη τις δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου της KfW στο Σεράγεβο, Matthias Schmidt- Rosen.

Ήδη άλλα δύο αιολικά πρότζεκτ στη Βοσνία έχουν λάβει δάνειο 72 και 65 εκατ. ευρώ αντίστοιχα από την γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Elektroprivreda Republike Srpske ( ERS), έδωσε άδεια 50 ετών για την κατασκευή και λειτουργία του αιολικού πάρκου του Hrgud, στο δήμο Berkovici. Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η καθεμία.

Η καθαρή παραγωγή ενέργειας του αιολικού πάρκου υπολογίζεται σε 125,9 GWh το χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ERS στο SeeNews.