Eni SpA: Οι Χαμηλές Τιμές Αργού Οδηγούν σε Μεγάλες Περικοπές Δαπανών και Πωλήσεις Assets

Eni SpA: Οι Χαμηλές Τιμές Αργού Οδηγούν σε Μεγάλες Περικοπές Δαπανών και Πωλήσεις Assets
energia.gr
Δευ, 21 Μαρτίου 2016 - 08:52
Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, Eni SpA, σχεδιάζει επιπλέον πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ύψους 7 δισ. ευρώ, καθώς και μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, προκειμένου να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από την πτώση των τιμών του αργού. Στα 27 δολάρια/βαρέλι το break-even cost των νέων projects

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, Eni SpA, σχεδιάζει επιπλέον πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ύψους 7 δισ. ευρώ, καθώς και μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, προκειμένου να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από την πτώση των τιμών του αργού.

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της στρατηγικής της, στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής της κατά 13% ως το 2019, ενώ θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες (capex) κατά επιπλέον 18% σε σύγκριση με ότι είχε ανακοινώσει πέρυσι.

Οι εξοικονομήσεις δαπανών από μέτρα όπως η αναδιαπραγμάτευση συμβολαίων και οι συνέργιες έχουν μειώσει το break-even cost για τα νέα projects στα 27 δολάρια το βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου, από 45 προηγουμένως. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο ζημίες για το δ΄τρίμηνο του 2015, αν και η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το μέρισμα που διανείμει φέτος θα είναι 80 σεντς/μετοχή.