Η ρωσική κυβέρνηση δεν εξετάζει την ιδιωτικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft μέσω μετατρέψιμων ομολογιών, ενώ προτιμά τις άμεσες τοποθετήσεις. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexei Ulyukayev μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη

Η ρωσική κυβέρνηση δεν εξετάζει την ιδιωτικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft μέσω μετατρέψιμων ομολογιών, ενώ προτιμά τις άμεσες τοποθετήσεις. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexei Ulyukayev μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Ο μηχανισμός των μετατρέψιμων ομολογιών είναι ο πιο υποθετικός στην περίπτωση αυτή γιατί δεν έχει εξεταστεί. Δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρακτική. Δεν είναι απαραίτητο να την απορρίψουμε εντελώς, αλλά είναι μία υποθετική εκδοχή. Η πιο πρακτική επιλογή είναι η άμεση δημόσια προσφορά ή η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή», ανέφερε ο Ulyukayev.

Ο Ulyukayev βλέπει ακόμη την πιθανότητα της ιδιωτικοποίησης το 2016 «του19,5%, ναι, ίσως», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα πώλησης μέρους της κρατικής συμμετοχής στη Rosneft πριν το τέλος του έτους.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Yuri Zubarev, δήλωσε νωρίτερα ότι η ιδιωτικοποίηση της Rosneft μπορεί να αποφέρει περί 490 δις ρούβλια (6,5 δις δολ.) στον κρατικό προϋπολογισμό, μιλώντας στην Ολομέλεια της Δούμας/

Σύμφωνα με τον Zubarev, αυτό είναι το μόνο μέτρο για τη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και για την εξισορρόπηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.