Το Πρώτο Βήμα για την Απελευθέρωση της Εγχώριας Αγοράς Φυσικού Αερίου Κάνει η Βουλγαρία

Το Πρώτο Βήμα για την Απελευθέρωση της Εγχώριας Αγοράς Φυσικού Αερίου Κάνει η Βουλγαρία
energia.gr
Πεμ, 24 Μαρτίου 2016 - 09:29
Ο διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz, ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει μια σειρά προσχεδίων κανονισμών εξισορρόπησης για την αγορά φυσικού αερίου της χώρας. Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι είναι το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας

Ο διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz, ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει μια σειρά προσχεδίων κανονισμών εξισορρόπησης για την αγορά φυσικού αερίου της χώρας. Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι είναι το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας.

Τα συμβόλαια εξισορρόπησης αγοράς φυσικού αερίου, οι σχετικοί κανόνες και άλλα συναφή έγγραφα είναι διαθέσιμα (για την ώρα μόνο στη βουλγαρική γλώσσα) στο site της Bulgartransgaz.

Τα έγγραφα πρόκειται να υποβληθούν για έγκριση στον εθνικό ενεργειακό ρυθμιστή της Βουλγαρίας, την Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων (KEVR).

Στέλεχος της Bulgartransgaz δήλωσε, επιπλέον, ότι στόχος της εταιρείας είναι η παροχή εγγυήσεων μη διάκρισης για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει δυναμικότητα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας, ώστε να υπάρξει κίνητρο για βουλγαρικές επιχειρήσεις.

Τέλος, πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, για την υποβολή αιτήσεων από εταιρείες που επιθυμούν να διασφαλίσουν ποσότητες.