Το σχέδιο της βουλγαρικής κυβέρνησης σχετικά με την κατασκευή ενός κόμβου φυσικού αερίου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα περίπου, όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Τόμισλαβ Ντόντσεφ
Το σχέδιο της βουλγαρικής κυβέρνησης σχετικά με την κατασκευή ενός κόμβου φυσικού αερίου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα περίπου, όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Τόμισλαβ Ντόντσεφ.

Το κείμενο για το project ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Κομισιόν και θα είναι λεπτομερές από τεχνική, οικονομική και νομική άποψη, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το μοντέλο ανάπτυξης θα είναι βιώσιμο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος προσφυγής, είπε ο κ. Ντόντσεφ, μιλώντας σε συνάντηση με εκπροσώπους του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμεητηρίου στη Σόφια.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, είχε προτείνει, λίγες ημέρες μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου για τον South Stream από τη Ρωσία, να κατασκευαστεί το hub κοντά στην πόλη της Βάρνα. 

Το hub θα μπορεί να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν, καθώς επίσης και από τα βουλγαρικά και ρουμανικά αποθέματα.