H EBRD, η πολωνική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα BGK και η τράπεζα ING ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Grupa Azoty στο Pulawy της Αν. Πολωνίας

H EBRD, η πολωνική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα BGK και η τράπεζα ING ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Grupa Azoty στο Pulawy της Αν. Πολωνίας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής δυναμικότητας 400 MW, με προϋπολογισμό αξίας 257 εκ. Ευρώ. Το 30% θα καλυφθεί από την εταιρεία ειδικού σκοπού Elektrownia Puławy Sp. zo.o., στην οποία έχει ανατεθεί το έργο, και το υπόλοιπο 70% της χρηματοδότησης θα καλυφθεί με δανεισμό από την EBRD (€ 100 εκ.), την BGK (€234 εκ.) και την ING (€ 70 εκ.).

Το νέο εργοστάσιο, που αναμένεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του2019, θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και θα συμπληρώσει υφιστάμενο σταθμό (που χρησιμοποιεί άνθρακα) δυναμικότητας 117 MW που θα εκσυγχρονιστεί. Και οι δύο εγκαταστάσεις ανήκουν στην επιχείρηση παραγωγής λιπασμάτων Grupa Azoty, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Πολωνίας.