Πλαίσιο συμφωνίας για τη συνεργασία στα έργα μικρής κλίμακας LNG στις ευρωπαϊκές αγορές, υπέγραψαν την Τρίτη η Gazprom με την βελγική Fluxys. Αυτά τα έργα αποτελούν ένα από τα «κλειδιά» της ανάπτυξης στην κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τονίζει ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ

Πλαίσιο συμφωνίας για τη συνεργασία στα έργα μικρής κλίμακας LNG στις ευρωπαϊκές αγορές, υπέγραψαν την Τρίτη η Gazprom με την βελγική Fluxys.

Τη συμφωνία υπέγραψαν στο Παρίσι ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ και ο διευθύνων σύμβουλος της Fluxys, Pascal De Buck.

Σε ανακοίνωση της η Fluxys είπε ότι η συμφωνία αντανακλά την πρόθεση των δύο πλευρών να συνεργαστούν σε κοινά projects για την κατασκευή και λειτουργία σταθμών υποδοχής, αποθήκευσης και υποδομών για την τροφοδοσία πλοίων με LNG.

Ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ τόνισε ότι τα έργα μικρής κλίμακας δεν είναι μόνο μία αποδοτική από πλευράς κόστους και περιβαλλοντικά φιλική εναλλακτική λύση για διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως η βιομηχανία και οι μεταφορές.

«Είναι μία από τις περιοχές - "κλειδιά" της ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή κατανάλωση φυσικού αερίου. Αναπτύσσοντας αυτή τη δραστηριότητα, η Gazprom θα διαφοροποιήσει περαιτέρω τις δυνατότητες εξαγωγών και θα αυξήσει την προσφορά βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη» τόνισε.   

Από την πλευρά του, ο CEO της Fluxys υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών μικρής κλίμακας LNG είναι καθοριστικής σημασίας ώστε να τεθεί σε πρακτική εφαρμογή η στρατηγική της ΕΕ για τα εναλλακτικά καύσιμα.