Η Αυστριακή Habau θα Κατασκευάσει το Τμήμα του Ρουμανοβουλγαρικού Αγωγού Αερίου που θα Περνάει Κάτω Από το Δούναβη

Η Αυστριακή Habau θα Κατασκευάσει το Τμήμα του Ρουμανοβουλγαρικού Αγωγού Αερίου που θα Περνάει Κάτω Από το Δούναβη
energia.gr
Τετ, 6 Απριλίου 2016 - 13:32
Σύμβαση με την αυστριακή Habau PPS Pipeline Systems SRL θα υπογράψουν οι λειτουργοί των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, Bulgartransgaz και Transgaz αντίστοιχα. Η σύμβαση έχει ως αντικείμενο την κατασκευή τμήματος του ρουμανοβουλγαρικού αγωγού διασύνδεσης που θα διέρχεται κάτω από την κοίτη του Δούναβη

Σύμβαση με την αυστριακή Habau PPS Pipeline Systems SRL θα υπογράψουν οι λειτουργοί των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, Bulgartransgaz και Transgaz αντίστοιχα. Η σύμβαση έχει ως αντικείμενο την κατασκευή τμήματος του ρουμανοβουλγαρικού αγωγού διασύνδεσης που θα διέρχεται κάτω από την κοίτη του Δούναβη.

Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Σόφια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το βουλγαρικό Υπουργείο Ενέργειας.

Οι εταιρείες Bulgartransgaz και Transgaz υλοποιούν από κοινού το πρότζεκτ της κατασκευής με σκοπό τη διαφοροποίηση πηγών και οδών ενέργειας. Οι δύο εταιρείες έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση ύψους 8,9 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου από το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης ( EEPR).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Habau κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του τμήματος του διασυνδετήριου αγωγού Ρουμανίας - Βουλγαρία που θα διέρχεται κάτω από την κοίτη του Δούναβη. Σύμφωνα με την βουλγαρική ιστοσελίδα capital. bg, η αυστριακή εταιρεία προτείνει την κατασκευή του τμήματος, συνολικού μήκους 2 χλμ., σε 119 ημέρες με κόστος 4,577 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.