Στην πώληση των πιο παλιών και υποβαθμισμένων της asset στη Βόρεια Θάλασσα πιθανόν να προχωρήσει η Royal Dutch Shell με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της, ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden. Οι πιθανές πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ενός διετούς προγράμματος που έχει στόχο να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της απόκτησης του BG Group

Στην πώληση των πιο παλιών και υποβαθμισμένων της asset στη Βόρεια Θάλασσα πιθανόν να προχωρήσει η Royal Dutch Shell με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της, ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden. Οι πιθανές πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ενός διετούς προγράμματος που έχει στόχο να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της απόκτησης του BG Group.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της BG το Φεβρουάριο, με μια συμφωνία αξίας 52 δισ. δολαρίων, η Shell τόνισε πως ενδέχεται να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 δισ. δολαρίων, κατά την περίοδο 2016-2018, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία και να διατηρήσει το μέρισμά της μετά την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

«Η Βόρεια Θάλασσα είναι για εμάς μια περιοχή την οποία θα πρέπει να εξετάσουμε, όπως πρέπει να κάνουμε και με τις άλλες, τώρα που έχουμε πολύ μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο», επεσήμανε ο CEO σύμφωνα με το Reuters.

Τα περιουσιακά στοιχεία της BG στη Βόρεια Θάλασσα, τα οποία απέκτησε η Shell με την πρόσφατη συμφωνία, είναι πιο νέα, προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λειτουργία τους και είναι υψηλότερης ποιότητας, επομένως η εταιρία θα προσπαθήσει να πουλήσει κάποιες από τις άλλες ιδιοκτησίες της εκεί, πρόσθεσε.

O van Beurden τόνισε επίσης πως η Shell εξακολουθεί να βλέπει τα περιουσιακά στοιχεία στη Βραζιλία που απέκτησε με τη συμφωνία ως ιδιαίτερα ελκυστικά. «Αυτές εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά οι καλύτερες πηγές σε βαθιά νερά, που είναι διαθέσιμες στον πλανήτη. Και αυτό δε θα αλλάξει», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους λόγω πολιτικών ή οικονομικών προβλημάτων στη χώρα έχουν υπολογιστεί στην αξιολόγηση της BG από τη Shell.