Ρευστοποιήσεις Κερδών στην Αγορά Πετρελαίου Μετά από Τρεις Συνεχόμενες Εβδομάδες Ανόδου

Ρευστοποιήσεις Κερδών στην Αγορά Πετρελαίου Μετά από Τρεις Συνεχόμενες Εβδομάδες Ανόδου
energia.gr
Δευ, 25 Απριλίου 2016 - 10:23
Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, με αφορμή και την ενίσχυση του δολαρίου.

Η τιμή του Μπρεντ σημειώνει πτώση 31 σεντς στα 44,80 δολάρια/βαρέλι και του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 35 σεντς στα 43,38 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των ανοικτών θέσεων υπέρ της περαιτέρω ανόδου των τιμών αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015. 

Η Morgan Stanley επισήμανε το ράλι των τελευταίων εβδομάδων τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις τοποθετήσεις των hedge funds, προσθέτοντας ότι τα κέρδη που προέκυψαν απ' αυτές τις εισροές κεφαλαίων δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, καθώς η παραγωγή από ορισμένες τουλάχιστον χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί, ενώ η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα πλήξει την ζήτηση. 

Οι τιμές υποχωρούν παρά μία ακόμη μείωση που σημείωσε ο αριθμός των ενεργών εξέδρων άντλησης αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Baker Hughes, οι εξέδρες μειώθηκαν σε 343, έναντι περισσότερων από 700 την αντίστοιχη περίοδο του 2015.