Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Το δυστύχημα συνέβη καθώς το ελικόπτερο πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρείας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Το δυστύχημα συνέβη καθώς το ελικόπτερο πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρείας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, δηλώνουν αστυνομικές πηγές στην τοπική εφημερίδα “Bergens Tidende”,ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

“Φρικτά τα νέα” από τη συντριβή του ελικοπτέρου, σημειώνει σε ανάρτησή του στον Twitter, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρείας Chc Helicopter Service, με τηStatoil, να ανακοινώνειότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος.

Δεκατρία άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων NTB, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ενώαρκετοί επιβαίνοντες έχουν εντοπιστεί νεκροί.