Συρρικνώθηκε η διαφορά τιμών του αμερικανικού αργού με το Μπρεντ, καθώς η μείωση της προσφοράς πετρελαίου από τον Καναδά, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στην περιφέρεια της Αλμπέρτα, εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τη μείωση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ που παρατηρείται αυτή την περίοδο του έτους

Συρρικνώθηκε η διαφορά τιμών του αμερικανικού αργού με το Μπρεντ, καθώς η μείωση της προσφοράς πετρελαίου από τον Καναδά, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στην περιφέρεια της Αλμπέρτα, εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τη μείωση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ που παρατηρείται αυτή την περίοδο του έτους.

Ειδικότερα, η τιμή του WTI διαμορφώθηκε υψηλότερα από το Μπρεντ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τη διαφορά να ανέρχεται ως τα 15 σεντς.

To WTI υποχωρούσε ως 1,5% στα 43,98 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε σημειώσει κέρδη ως 3% περίπου.

Οι πυρκαγιές στον Καναδά προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν στη μείωση της παραγωγής oil sands κατά 40% περίπου. Ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου των ΗΠΑ, με τις εξαγωγές πέρυσι να ανέρχονται σε 3,17 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η θερινή ζήτηση για καύσιμα αναμένεται να κορυφωθεί μετά την Ημέρα Μνήμης, που φέτος είναι στις 30 Μαΐου. Συνήθως αυτή την περίοδο του χρόνου τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώνονται, καθώς αυξάνεται στο μέγιστο δυνατό επίπεδο η παραγωγή βενζίνης από τα διυλιστήρια.