Σημαντική Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου Σχεδιάζει για το 2016 η Σαουδική Αραβία

Σημαντική Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου Σχεδιάζει για το 2016 η Σαουδική Αραβία
energia.gr
Τρι, 10 Μαΐου 2016 - 14:56
Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος στον κόσμο εξαγωγέας πετρελαίου, σχεδιάζει «σημαντική αύξηση» της παραγωγής το 2016 και περαιτέρω διεθνή επέκταση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κρατικά ελεγχόμενης πετρελαϊοπαραγωγικής εταιρίας της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος στον κόσμο εξαγωγέας πετρελαίου, σχεδιάζει «σημαντική αύξηση» της παραγωγής το 2016 και περαιτέρω διεθνή επέκταση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κρατικά ελεγχόμενης πετρελαϊοπαραγωγικής εταιρίας της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Saudi Arabian Oil Co., επίσης γνωστή ως Saudi Aramco, θα αυξήσει τη δυναμικότητα στα κοιτάσματα του Σάιμπαχ κατά 33% στα 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες και θα διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου την επόμενη δεκαετία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Αμίν Νάσερ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Νταχράν, στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

«Παρόλο που είναι δύσκολο, εξακολουθεί να αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για εμάς», δήλωσε ο Νάσερ αναφερόμενος στα σχέδια για διεθνή επέκταση.