Τη σύσταση νέας κοινοπραξίας με την ΒΡ ανακοίνωσε η ρωσική κρατική πετρελαϊκή Rosneft. Αντικείμενο της νέας συνεργασίας της Rosneft με τη βρετανική πετρελαϊκή θα είναι οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική και Δυτική Σιβηρία στη Ρωσία

Τη σύσταση νέας κοινοπραξίας με την ΒΡ ανακοίνωσε η ρωσική κρατική πετρελαϊκή Rosneft. Αντικείμενο της νέας συνεργασίας της Rosneft με τη βρετανική πετρελαϊκή θα είναι οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική και Δυτική Σιβηρία στη Ρωσία.

Ειδικότερα, η κοινοπραξία, που σηματοδοτεί την κορύφωση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι, θα εστιάζει στην χερσαία εξερεύνηση σε μια περιοχή μεγαλύτερη των 260.000 τ.μ. αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Το joint venture, με την ονομασία Yerman Neftegaz LLC, θα ανήκει κατά το 51% στη Rosneft και κατά 49% από την ΒΡ.

Στο αρχικό στάδιο, η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει περαιτέρω εργασίες εκτίμησης στο πεδίο Baikalovskiy που ανακάλυψε η Rosneft το 2009 εντός της λεκάνης Yenisey-Khatanga και στην εξερεύνηση των αδειών Zapadno-Yarudeiskoye, Kheiginskoye και Anomalnoye στη Δυτική Σιβηρία.