Κατά 1,5 σεντ το λίτρο υποχωρούν οι τιμές των καυσίμων στην αγορά με τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου να παραμένουν καθηλωμένες στα 40 δολάρια το βαρέλι. Τον τελευταίο μήνα οι τιμές υποχώρησαν κατά 3,5 σεντ το λίτρο, με τους καταναλωτές να περιμένουν ακόμα καλύτερες τιμές μετά την κάθετη πτώση στην τιμή

Κατά 1,5 σεντ το λίτρο υποχωρούν οι τιμές των καυσίμων στην αγορά με τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου να παραμένουν καθηλωμένες στα 40 δολάρια το βαρέλι. Τον τελευταίο μήνα οι τιμές υποχώρησαν κατά 3,5 σεντ το λίτρο, με τους καταναλωτές να περιμένουν ακόμα καλύτερες τιμές μετά την κάθετη πτώση στην τιμή. Εταιρείες πετρελαιοειδών προχώρησαν χθες σε νέα μείωση στις τιμές των καυσίμων και επομένως τις επόμενες ημέρες αναμένεται οι τιμές να κυμανθούν κατά μέσο όρο στα €1,142 το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων, €1,192 για τη βενζίνη 98 οκτανίων και €1,132 για το πετρέλαιο κίνησης.

Σήμερα η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων διατίθεται στην αγορά από €1,122 - €1,188 το λίτρο, δηλαδή 6,6 σεντ διαφορά από το φθηνότερο στο ακριβότερο πρατήριο. Αντίθετα η τιμή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται από €1,111 - €1,179 το λίτρο, δηλαδή με διακύμανση 6,8 σεντ το λίτρο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται κοντά στο ψυχολογικό όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι, με τις τιμές του μαύρου χρυσού να εξακολουθούν να πιέζονται από την υπερπροσφορά της παραγωγής έναντι της χαμηλής ζήτησης.

Στις αρχές της εβδομάδας η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησε κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο. Αιτία είναι η διάψευση των προσδοκιών περί τερματισμού της κατάστασης υπερπροσφοράς πετρελαίου που υπάρχει στις παγκόσμιες αγορές, τη στιγμή που τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 97 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου η τιμή του αμερικανικού αργού είχε υποχωρήσει κατά 14%, μηνιαία πτώση που είναι η μεγαλύτερη εδώ και ένα έτος. Από τις αρχές Ιουνίου η πτώση του πετρελαίου αγγίζει το 21%.

 

(www.philenews.com)