Volkswagen: Εξετάζει την Δυνατότητα Κοινοπραξίας με Κινεζική Εταιρεία για την Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Volkswagen: Εξετάζει την Δυνατότητα Κοινοπραξίας με Κινεζική Εταιρεία για την Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων
energia.gr
Τετ, 7 Σεπτεμβρίου 2016 - 16:21
H Volkswagen εξετάζει την δυνατότητα μιας κοινοπραξίας με την κινεζική Anhui Jianghuai Automobile για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε ανακοίνωση του χρηματιστηρίου της Σαγκάης αναφέρεται πως η Jianghuai και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζουν μια πιθανή κοινοπραξία στην οποία η κάθε εταιρεία θα έχει μερίδιο 50%

H Volkswagen εξετάζει την δυνατότητα μιας κοινοπραξίας με την κινεζική Anhui Jianghuai Automobile για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε ανακοίνωση του χρηματιστηρίου της Σαγκάης αναφέρεται πως η Jianghuai και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζουν μια πιθανή κοινοπραξία στην οποία η κάθε εταιρεία θα έχει μερίδιο 50%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας μια ημέρα νωρίτερα στο Βόλσφμπουργκ της Γερμανίας και σκοπεύουν να υπογράψουν επίσημη συμφωνία μέσα στους επόμενους πέντε μήνες.

Μια συνεργασία με την Jianghuai θα ενίσχυε την παρουσία της Volkswagen στην Κίνα, σύμφωνα με τον Steve Man, αναλυτή του Bloomberg Intelligence στο Χονγκ Κονγκ.

Η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει πάνω από 4 δισ. ευρώ στην Κίνα φέτος και ότι θα λανσάρει 15 ηλεκτρικά οχήματα (ΝΕV) στην αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Η συνεργασία δεν θα ήταν ωφέλιμη μόνο για τους δύο οργανισμούς μας, αλλά θα είχε μεγάλη αξία και για τους πελάτες μας» δήλωσε ο CEO, Matthias Mueller σε ανακοίνωση.

H μετοχή της Volkswagen καταγράφει άνοδο 1,2% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.