Το πετρέλαιο γύρισε πτωτικά στο τέλος μιας ταραχώδους εβδομάδας, καθώς η αγορά στάθμισε τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και μια πιθανή επίθεση του Ιράν ή των πληρεξουσίων του στο Ισραήλ έναντι των ισχνών προοπτικών της κινεζικής ζήτησης. Το Brent διαπραγματεύται κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, με το West Texas Intermediate να βρίσκεται επίσης κάτω από τα 77 δολάρια. Τα εύρωστα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την απασχόληση από τις ΗΠΑ

τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση των επενδύσεων πάγιου ενεργητικού και της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent βρίσκεται σε τροχιά για δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο, ανακάμπτοντας από το χαμηλό επτά μηνών κοντά στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Η αγορά παραμένει σε αναμονή για ενδείξεις σημαντικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ ξεκίνησε συνομιλίες με διεθνείς μεσολαβητές για μια προτεινόμενη παύση του πάνω από 10 μήνες διαρκούς πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα χρονοδιαγράμματα δείχνουν υποκείμενη δύναμη στις αγορές. Το χάσμα μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων για το Brent έχει διευρυνθεί σε μια ανοδική, backwardated δομή - όταν το άμεσο συμβόλαιο διαπραγματεύεται με premium σε σχέση με το επόμενο. Η διαφορά ήταν 88 σεντς το βαρέλι σε backwardation, σε σύγκριση με 57 σεντς στις αρχές του μήνα.