Air Liquide: Προς Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 3,3 Δισ. Ευρώ για τη Χρηματοδότηση της Εξαγοράς της Airgas

Air Liquide: Προς Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 3,3 Δισ. Ευρώ για τη Χρηματοδότηση της Εξαγοράς της Airgas
energia.gr
Τρι, 13 Σεπτεμβρίου 2016 - 13:00
Η γαλλική εταιρεία παροχής βιομηχανικού αερίου,Air Liquide σχεδιάζει να αντλήσει 3,3 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης νέων μετοχών, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Ο στόχος είναι να βοηθήσει την χρηματοδότηση της εξαγοράς της αμερικανικής ανταγωνιστικής Airgas

Η γαλλική εταιρεία παροχής βιομηχανικού αερίου,Air Liquide σχεδιάζει να αντλήσει 3,3 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης νέων μετοχών, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Ο στόχος είναι να βοηθήσει την χρηματοδότηση της εξαγοράς της αμερικανικής ανταγωνιστικής Airgas.

Η περίοδος διάθεσης των νέων μετοχών θα ξεκινήσει από τις 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν προτεραιότητα, με το δικαίωμα να αγοράσουν μια νέα μετοχή για κάθε οκτώ που διαθέτουν.

Οι μετοχές πωλούνται στην τιμών των 76 ευρώ η κάθε μία, 1% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος τηςAir Liquideτην Παρασκευή.

Η ΑΜΚ αντιστοιχεί στο 12,5% των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας. Συνολικά, η Air Liquide σχεδιάσει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά 13 δισ. δολαρίων με την πώληση ομολόγων αξίας 3 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, που διεξάγεται ήδη, και σχεδιάζει να αντλήσει περαιτέρω 4,5 δισ. δολάρια σε ομόλογα στις ΗΠΑ.