Σε Πτωτική Τροχιά το Πετρέλαιο Καθώς ο ΙΕΑ Βλέπει Συνέχεια της Υπερπροσφοράς ως το Α΄Εξάμηνο του 2017

Σε Πτωτική Τροχιά το Πετρέλαιο Καθώς ο ΙΕΑ Βλέπει Συνέχεια της Υπερπροσφοράς ως το Α΄Εξάμηνο του 2017
energia.gr
Τρι, 13 Σεπτεμβρίου 2016 - 16:28
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προβλέψεις για το ρυθμό αύξησης της ζήτησης δείχνουν ότι η υπερπροσφορά αργού στις αγορές θα διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ότι αναμενόταν

Σε αρνητικό έδαφος υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προβλέψεις για το ρυθμό αύξησης της ζήτησης δείχνουν ότι η υπερπροσφορά αργού στις αγορές θα διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ότι αναμενόταν.

Η τιμή του Μπρεντ υποχωρεί κατά 97 σεντς στα 47,35 δολάρια/βαρέλι και του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 1,09 στα 45,20 δολάρια.

Σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανέφερε ότι η απότομη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης για αργό, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων και της προσφοράς, σημαίνει ότι στην αγορά θα κυριαρχεί τουλάχιστον ως το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Πρόκειται για μία αλλαγή σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί μόλις ένα μήνα πριν και στις οποίες γινόταν λόγος για ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης κατά τη διάρκεια των υπολοίπων μηνών της φετινής χρονιάς και για -αναμενόμενη- ραγδαία πτώση των αποθεμάτων.

Η έκθεση του ΙΕΑ ενέτεινε την ανησυχία στην αγορά έπειτα από την απαισιόδοξη έκθεση του ΟΠΕΚ, που δημοσιοποιήθηκε χθες. 

«Φαίνεται ότι στα μάτια του ΙΕΑ και του ΟΠΕΚ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά», σχολίασε στο Reuters ο επικεφαλής στρατηγικής στις αγορές εμπορευμάτων της Commerzbank, Eugen Weinberg, εκτιμώντας ότι η υποχώρηση των τιμών ίσως συνεχισθεί για κάποιο διάστημα ακόμη.